Hej!

Den här veckan har vi haft lite ”tjejsnack och ”killsnack”, tjejerna har varit med mig och killarna med Micke. Vi har diskuterat lite kring det allmänna läget i klassen, hur man trivs, hur vi beter oss mot varandra och hur rasterna fungerar. Syftet var att ta tempen på klassen och upptäcka eventuella problem som vi behöver arbeta med. Vår förhoppning är att kunna fortsätta med dessa samtal under en regelbunden basis och tanken är även att längre fram ha blandade grupper. Vi hade väldigt bra diskussioner i respektive grupp, så fråga gärna barnen om vad som diskuterades.

Kunskapskontroll SO

Innan jul gjorde vi en kunskapskontroll i SO och det var några stycken i klassen som var sjuka/bortresta under det tillfället. Nästa vecka kommer det finnas en ny chans att göra kunskapskontrollen. Vill man öva lite extra på de kapitlen som kunskapskontrollen tar upp så kan man gå in på hemsidan som hör till vår SO-bok.

https://webbapp.liber.se/upptack-sverige/#

Det är kapitel 1 och 3 som gäller. Barnen vet själva om de ska göra kontrollen eller inte.

Anna borta

På tisdag 23/1 och onsdag 24/1 är Anna iväg på utbildning. Det kommer att komma en vikarie för henne och jag är på plats som vanligt.

Löss

Lössen har kommit på besök igen! Ta gärna en extra titt i ert barns hår i helgen och luskamma gärna.

Utvecklingssamtal

Utvecklingssamtalen kommer att äga rum under februari månad. Samtalen kommer att ske under dagtid. Jag kommer på måndag att skicka ut en länk där ni kan gå in och boka samtalstider.

Kläder efter väder

Vi ber er att hjälpa era barn med lämpliga kläder. Självklart är vi inne på de raster då vi tycker att vädret inte ger oss trivsamma raster, men många barn är blöta och kalla på grund av olämpliga skor och kläder och vill vara inne av den anledningen. Det blir inte en bra arbetsmiljö för någon om de måste vara inne hela dagen på grund av att de blir blöta/kalla efter 10 minuter ute. Glöm inte heller att skicka med extrakläder.

Läxa

Matematikläxa till tisdag. Sidorna 106-111(de ska göra 2 nivåer).

Vi kommer att starta med läsläxa igen så fort vårt bibliotek öppnar för utlån av böcker igen. Förhoppningsvis så kommer detta ske i början av februari.

Kom ihåg v 4:

 

Mån: Idrott

Tis: Anna utbildning, matematikläxa

Ons: Anna utbildning

Tors: Idrott

Fre:

 

Trevlig helg!

 

Hälsningar Jossan


Prenumerera på nya blogginlägg