Hej!

Jullovet närmar sig med stormsteg och det märks på barnen. Lite spattigare och pratigare än vanligt.. 🙂 Vi inleder varje morgon med att lyssna på årets radiojulkalender och ha tända ljus. Väldigt mysigt! Vi öppnar även en lucka i ”Snällkalendern”. Bakom varje lucka i ”Snällkalendern” så står det en utmaning där barnen ska göra något snällt varje dag. Hittills har det t.ex. varit att de ska önska alla de träffar en bra dag eller att de ska stötta någon som behöver det. Vi har pratat om att varje snäll handling är viktig, oavsett hur stor eller liten den är. Fråga gärna barnen om vad som står i luckorna!

På onsdag nästa vecka är det dags för kunskapskontroll i matematik. Vill barnen repetera så får de gärna ta med sig matematikboken hem alternativt gå in på den här hemsidan som är kopplad till vår matematikbok. Det är kapitel två som gäller. http://webbapp.liber.se/matematikboken-alfa/#

I förra veckan skickade vi hem ett övningspapper där alla multiplikationstabellerna fanns, under vecka 50 skulle vi vilja att barnen koncentrerar sig på tabell 8 och 9. Vi kommer inte att skicka hem ett ”kontrollpapper”, vill ni ha det så kan barnen få ett av oss.

Lucia

På onsdag är det dags för årets luciatåg. Barnen tar själva med sig sina tillbehör och klädsel, men det finns lucialinnen att låna vid behov. Maila dock senast på måndag 11/12 ifall ni behöver låna linnen. Tärnorna kommer att ha elektriska ljus. Vi kommer att ha föreställningar 12.00,12.45 och 13.45 om ni vill komma och titta.

Läxor

Vi rekommenderar starkt att ni fortsätter den goda rutinen att barnen läser 30 min vecka, dock kommer vi göra uppehåll med protokollen då vi kommer ha multiplikationstabeller i läxa fram till jul. Barnen får multiplikationsläxan på måndag och den är tills på fredag v.50

Löss

Lössen har kommit på besök igen! Ta gärna en extra titt i ert barns hår i helgen och luskamma gärna så slipper vi att det blir rundgång bland barnenTrafiksituationen Grind lagom till jul.

Hälsosamtal

Nu är det dags för Gunneli att ha hälsoundersökning av alla i åk 4. Gunneli delade ut en hälsoprofil som ska fyllas i, gärna tillsammans med ditt barn. Pappret ska sedan lämnas till mig så lämnar jag det vidare till Gunneli.

Bad

tisdag 12/12 är det dags för simning för flickorna i 4A och 4B. Pojkarna kommer att simma tisdagen den 16/1-18.

Vi har bassängtid 9.00-9.40, så vi behöver samlas vid framsidan av skolan senast 8.00, bussen går 8.05. Pojkarna kommer som vanligt 8.15. Vill ert barn komma direkt till badhuset så är det givetvis helt okej, då är det senast 8.45 som gäller. Vi vill då att ni kontaktar respektive mentor och meddela detta senast måndag eftermiddag.

Vi är tillbaka lagom till lunch och det är vanliga lektioner som gäller resten av skoldagen.

Infobrev ifrån rektor Cilla

Bifogar ett infobrev ifrån rektor Cilla angående trafiksituationen vid vändplan.

Trafiksituationen Grind

Biblioteksböcker

Vår bibliotekarie Anette saknar biblioteksböcker som behöver lämnas tillbaka så att de kan märkas om, titta gärna hemma om ni har någon som glömts bort. Vi skulle bli jätteglada ifall barnen ville ta med en bok hemifrån och ha som ”bänkbok” till dess att de får låna böcker igen på biblioteket. Jag har även sagt att ifall barnen har någon ”seriebok” (Kalle Anka pocket etc) eller tidning (ej dagstidningar) så får de gärna ta med dem.

Kom ihåg v.50:

Mån: Luciaträning. OBS! Ingen Idrott.

Tis: Bad för tjejerna.

Ons: Kunskapskontroll i matematik och Lucia.

Tors: Idrott

Fre:

Ha en trevlig andra advent!

Hälsningar

Josephine


Prenumerera på nya blogginlägg