Hej!

Den här veckan har vi pratat väldigt mycket om hur vi talar till varandra och vilka ordval vi använder. Vi har uppdaterat oss om våra klassregler och pratat om vikten av att följa dem för att skapa en trivsam miljö för alla. Det har även varit en del diskussioner om Snapchat. Det är vissa saker som skrivs mellan barnen på Snapchat efter skoltid, som vi sedan får ägna tid åt att lösa på skoltid. Jag skulle behöva er hjälp med att fortsätta den här diskussionen hemmavid och att vi tillsammans arbetar med detta. Jag har uppmanat barnen att pratat med er föräldrar om det är så att det skrivs något på sociala medier som de inte känner sig bekväma med.

Det här med sociala medier och dylikt är ju något nytt för oss vuxna och i de flesta fall är ju våra barn mer uppdaterade om detta än vad vi är. Jag kan varmt rekommendera att gå in på Maria Dufvas hemsida: http://mariadufva.se Maria Dufva är ursprungligen kriminolog och spanare, som nu arbetar vid polisen med frågor som rör barns säkerhet på nätet. På hemsidan finns klipp ifrån olika teveprogram som hon har medverkat i och där de ger handfasta råd kring barn och sociala medier. Hon har även skrivit en bok som heter; ”Mitt barn på nätet”, som jag varmt kan rekommendera.

Teater

På torsdag 30/11 ska vi gå till Roslagsskolan för att se uppsättningen av musikalen ”Snövit och de sju dvärgarna”.

Skridskor

Måndagen den 4/12 är det dags för skridskor på IP. Vi kommer äta lunch som vanligt i skolan och gå upp till IP efter lunch. Vi kommer att gå fram och tillbaka till IP, så det vore jättebra om barnen har med sig en extra frukt och lite dricka. Vi är tillbaka lagom tills dess att skolan slutar. Skridskor och hjälm skickas med, behöver ni låna hjälm eller skridskor, kontakta Joy per mail: christianjoy.dajotoy@norrtalje.se

V.48:

Mån:

Tis:

Ons:

Tors: Engelska glosor, se separat inlägg under ”läxor”. Barnen har även fått med sig en lapp hem där informationen står. Teater på Roslagsskolan.

Fre: Läsläxan lämnas in.

Trevlig helg!

Hälsningar

Jossan

 


Prenumerera på nya blogginlägg