Hej!

Nu har halva terminen gått och det är nu dags för ett efterlängtat höstlov.

I matten den här veckan har det varit fokus på multiplikationstabellerna, tanken är att tabellerna 1-10 ska sitta som ett rinnande vatten framåt jul, spontanträna gärna hemma. I svenskan har vi den här veckan fokuserat på att gjort klart diagnoserna i rättstavning, ordförståelse, läsförståelse och läshastighet. Perfekt för mig så att jag får en snabb överblick över vad vi behöver träna mer på. I SO har vi den här veckan arbetat klart med asatron, efter lovet kommer vi att arbeta vidare med ursprungsfolkens religioner, då är det dags för samerna. I NO avslutas den här veckan arbetet om hösten.

Läxor:

Läsläxa till fredag efter lovet. Barnen har fått med sig hem ett nytt protokoll idag som räcker fram till jul. Det är fortfarande en valfri bok som gäller och minst 30 minuter/vecka. Protokollet ska tillbaka fredagen efter lovet.

Bokbytardag:

Torsdag den 16/11 har vi bokbytardag på skolan. Här kommer information från Anette, vår bibliotekarie.

Torsdagen den 16/11 mellan klockan 9 och 14.30 kommer vi att ha bokbytardag i skolbiblioteket. Du kan, om du vill, ta med 1-3 egna böcker som du byter mot böcker som lämnats in av andra elever. Du lämnar de böcker du vill byta bort senast onsdag 15/11 till Anette i skolbiblioteket, som ger dig ett kvitto på det antal böcker du lämnat in. På torsdag den 16/11 får du besöka biblioteket för att välja lika många böcker som du själv lämnat in. Kom ihåg att ta med ditt bokkvitto.  Böckerna ska vara hela och det ska vara barnböcker för åldern 6- ca 13 år (alltså inte böcker för småbarn eller vuxenböcker). Tänk på att gärna lämna böcker som du tror att dina kamrater skulle vilja läsa. Kapitelböcker är mest uppskattat!

Ha ett härligt lov!

Hälsningar

Jossan


Prenumerera på nya blogginlägg