Hej på er!

Ännu en veckan närmare höstlovet. Klassen har varit lite pratig den här veckan, så ta gärna ett litet snack hemma om hur vi alla tillsammans kan bidra till ökad arbetsro i klassrummet. Vi har även haft en diskussion om hur vi pratar till varandra och vilket språk vi använder, fråga gärna om det hemma, barnen hade många kloka tankar och åsikter. En önskan ifrån Joy är att påminna era barn om idrottskläder måndagar och torsdagar.

Veckan som varit:

Den här veckan har vi i svenska tränat högläsning i smågrupper. Vi har arbetat med läsförståelse utifrån en fabel. I matematik har vi fokuserat på problemlösning .I måndags gjorde barnen en kunskapskontroll på första kapitlet i matematikboken. När denna är färdigrättad kommer barnen få med sig en kopia hem. Detta kan ni hålla utkik efter i nästa vecka ifall barnen glömmer at visa er. Originalen kommer sättas in i deras pärmar. Vi kommer inte alltid skicka hem bedömningsunderlag till er, utan detta kommer att ske lite då och då. I SO har vi arbetat vidare med asatron. I NO så är klasserna med i något som heter ”Höstförsöket” och när vi såg på Lilla Aktuellt från måndagen så uppmärksammades ”Höstförsöket” och hur skolelever runt om i landet hjälper forskningen.

Bingel:

Den här veckan har barnen fått konto på bingel.se. Där kan de träna och öva extra på engelska, matematik, svenska och NO. Barnen har fått egna inloggningar, är det så att de har tappat bort sina inloggningar så kan ni maila oss så får ni uppgifterna.

Kom ihåg v.41:

Måndag: Idrott

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Idrott

Fredag: Läsläxa (påminn gärna barnen om att ta med sig läsprotokollet!)

Trevlig helg!

Hälsningar

Jossan


Prenumerera på nya blogginlägg