Hej!

Det är sjukdomstider just nu vilket märks då vi har både elever och personal sjuka. Anna har varit hemma med sjukt barn och idag fredag så har Therése varit hemma. Vi har haft vikarier och sen har befintlig personal fått rycka in där det har behövts.

Veckan som varit:

I matematik har vi fokus på uppställningar och att visa sina uträkningar. Båda klasserna har fått göra en diagnos på just dessa två områden i veckan.

I SO har klasserna arbetet vidare med vikingatiden. De har skrivit ett brev där uppgiften var att låtsas vara ett barn under vikingatiden och därmed få med så många begrepp som möjligt som hör vikingatiden till.

I svenska har vi arbetat med läsförståelse och jobbat vidare med skrivuppgifter kring Hemliga boken. Denna vecka var skrivuppgiften att de skulle skriva kring en veterinärs morgon. Pojken i boken får nämligen åka till veterinären med sin kanin.

Hörlurar:

Vi ber de barn som är hjälpta av att lyssna på musik under lektionstid att ta med sig sina egna hörlurar. Vi har kunnat låna ut hörlurar, men vi har upptäckt att det blir ett onödigt spring, som vi gärna vill undvika. Det finns möjlighet att låsa in hörlurarna under skoldagen.

Läxa:

Läsläxa till fredag.

Idrott:

På måndag är det idrott som vanligt. Joy vill gärna att vi påminner barnen om att ta med sig både ute- och inneskor, det var lite oklart huruvida ”Idrott utan gränser” kommer på måndag, och kommer de inte så är det idrott ute som gäller.

Tips:

Det är fler som har efterfrågat tips på bra Internetsidor för att träna bland annat multiplikationstabeller. Här kommer lite tips:

https://www.elevspel.se/ (här kan du träna på flera olika ämnen)

http://webbapp.liber.se/matematikboken-alfa/# (här finns träning utifrån vår matematikbok)

https://nomp.se/

http://www.webbmagistern.se/multiplikationstabellen_08.html

http://www.kunskapshubben.se/category/amnen/matematik/matematik-musik/

Här kommer en bild ifrån när vi var på ”Klassfesten” och fick träffa Lisa Ajax 🙂

Trevlig helg!

Jossan


Prenumerera på nya blogginlägg