Hej!

Ännu en vecka har försvunnit förbi. I onsdags var vi på ”Klassfesten” uppe på Campus Roslagen. Barnen fick inspiration kring sparande och privatekonomi och sen så fick vi se Lisa Ajax uppträda, vilken var en stor succé! Jag kommer att lägga upp lite filmer och bilder ifrån ”Klassfesten” på hemsidan under nästa vecka, så berätta gärna det för barnen ifall de frågar.

Igår torsdag var det dags för skoljoggen, eleverna fick gå/springa en bestämd slinga och samla varv till klassen. De var superduktiga! Riktig rörelseglädje.

Under torsdagen och fredagen har vi tagit en ”king-paus” i båda klasserna, det har varit mycket konflikter och diskussioner kring ”King” och detta har haft inverkan på lektionerna. Vi har istället erbjudit lek i Pinnskogen.

Information från Therése

Här kommer en länk till engelskan som kallas för webbappen. Man kan ladda ned webbappen på smartphones, surfplattor och på datorn. Där kan eleverna få höra på de texter och träna glosor på det kapitel vi arbetar med. Just nu arbetar vi med kapitlet ”Numbers/Home”. Då klickar man på det kapitlet så kan man lyssna på texterna och glosorden där. Kapitlet är uppdelat i olika avsnitt och just nu har vi arbetat med en text som heter ”Victoria Road”. Man kan också träna på stavning av glosorden till de olika avsnitten där. Det finns också möjlighet att träna på den grammatik vi har gått igenom och arbetat med.

Här är länken: http://webbapp.liber.se/good-stuff-gold-4/#

Det går också att googla fram länken/appen, sök på webbapp good stuff gold 4.

Muggar till klassrummet

Barnen får väldigt gärna ta med sig en egen mugg till skolan, att dricka vatten ur och dyl. Märk den dock gärna med barnets namn.

Ändrad idrott v.39

Vi har ändrat idrottstiden nästa vecka. Ingen idrott på måndag, utan det kommer att vara idrott på tisdagen istället. Dock är det idrott på torsdag som vanligt. Gäller endast v.39, v.40 är det som vanligt igen.

Kom ihåg v.39:

Måndag: Ingen idrott

Tisdag: Idrott

Onsdag:

Torsdag: Idrott

Fredag: Lämna in läsläxa

Trevlig helg!

Hälsningar

Jossan


Prenumerera på nya blogginlägg