Hej!

Den här veckan har präglats av utvecklingssamtal. Vi har skrivit utvärderingar och övat på att hålla våra egna utvecklingssamtal. Igår var det dags för de första utvecklingssamtalen och vad duktiga alla var! Jag ser med glädje framemot de resterande samtalen.

Vi har även välkomnat Marwa till vår klass. Marwa kommer ifrån Syrien och kom hit i juni-17. Barnen har varit så fantastiska och verkligen välkomnat henne med öppna armar. När inte språket räcker till så har de använt sig av kroppsspråk. I lekens värld behöver man inte alltid ett gemensamt språk. Så var stolta över era barn, det är jag.

Info från Therése

I NO jobbar vi med skogen i Sverige och är med i ett forskningsprojekt som heter ”Höstförsöket”. En gång i veckan går vi ut i skogen och observerar vissa bestämda trädarter och färgen på deras löv. Vi samlar in data/information som vi sedan skickar in till riktiga forskare som vill ta reda på vilka klimatförändringar vi har i Sverige. Vi kommer att hjälpa till och samla information till forskarna tills löven på träden fallit av.

Kunskapshubben

Igår på utvecklingssamtalen så var det flera som satte upp träning av multiplikationstabeller som sitt IUP-mål. Jag lovade att länka till en hemsida där ni på ett lustfyllt och kul sätt kan träna (sjunga..) in de olika tabellerna. Visade den för barnen idag och de verkade tycka den var rolig! http://www.kunskapshubben.se/category/amnen/matematik/matematik-musik/

Klassfesten

På onsdag ska vi på ”Klassfesten” uppe på Campus Roslagen.

Dagen kommer innehålla korta föreläsningar på tema ekonomi, aktiviteter med utställare och en känd artist är bokad. ”Klassfesten” kretsar kring tidningen Lyckoslanten och har följande syfte:

  • att visa lärare hur man kan jobba på ett inspirerande sätt med tidningen i skolorna
  • att inspirera eleverna till att tycka att pengar och sparande är intressant och påverkansbart.

Vi blir serverade lunch, så ingen matsäck behövs. Vanliga skoltider gäller. Vi åker buss upp till Campus, men kommer gå tillbaka till skolan.

Skoljoggen

På torsdag 21/9 är det dags för Skoljoggen. Eleverna kommer under en timmes tid gå/springa en slinga och samla varv till klassen. Alla kan bidra. Tänk på kläder efter väder!

Kom ihåg v. 37:

Mån:

Tis:

Ons: Klassfesten på Campus Roslagen

Tors: Skoljoggen

Fre: Inlämning av läsprotokoll

Trevlig helg!

Hälsningar

Jossan


Prenumerera på nya blogginlägg