GD13B

med lärandet i centrum

Veckobrev v.22

Hej alla föräldrar och barn!

Vilken FANTASTISK dag vi har haft idag! Glada barn, fint väder och härlig stämning! Vi började dagen med att gå en stadsvandring i Norrtälje, barnen fick tillsammans med sin mailkompis svara på ett antal frågor om bl.a. Pythagoras, Roslagens sparbank m.m. Sedan avslutade vi dagen med en lek och lunch i Socitetsparken. Tack åk 4 på Akers friskola för en underbar dag!

Jag räknar inte med att det kommer något veckobrev nästa vecka, så här kommer information om de sista skoldagarna.

måndagen den 11/6 kommer vi att programmera hela dagen. Ingen idrott den dagen. På tisdagen 12/6 så kommer vi att städa, så det är viktigt att alla har en påse eller väska med sig den dagen. Vi kommer att avsluta tisdagen med film och fika, så barnen får gärna ta med sig en portion valfritt fika/godis (dock inget med nötter i) och även en dricka till. Ingen energidryck dock!

Ersättare för Anna

Nu är ersättaren för Anna klar, det blir Linn Emmoth som kommer närmast ifrån Långsjöskolan i Rimbo. Några av eleverna kände igen henne ifrån bl.a. Crossfit där hon är ledare och hon har även arbetat på förskolan Körsbäret.

Skolavslutning

Årets skolavslutning är tisdagen den 12/6 17.00, läsåret 17/18’s första skoldag är onsdagen den 22/8.

Jag och barnen ses 16:45 i klassrummet och ni föräldrar tar plats på skolgården. Efter skolavslutningen följer jag med barnen och så säger vi hej då utanför klassrummet på skolgården, där kan ni också möta upp era barn.

Lovdag

På onsdag 6/6 är vi lediga då det är Sveriges nationaldag.

Här kommer lite information kring vad kommunen erbjuder för aktiviteter på sommarlovet samt den 13 juni.

Sommarfest i parken 13/6

Önskar er alla en skön och härlig helg i det fina vädret!

Mvh Jossan

 

Veckobrev v.21

Hej alla barn och föräldrar!

 

I tisdags så hade vi en programmeringsdag, vilket var jättekul! Barnen var extremt fokuserade och det flöt på jättebra. Nästa vecka kommer vi arbeta en förmiddag med att konstruera våra egna popup-böcker.

I svenskan har vi fortsatt vårt arbete med ”Snögrottan” och haft genomgångar om M-ljudet. Vi har även haft en bildanalyslektion, då vi pratade om olika slags känslor. Barnen fick sedan gå ut och ta kort som skulle försöka förmedla känslan, det blev jättefina kort och fantastiska motiveringar. Vi pratade även om hur olika färger förmedlar olika känslor, t.ex. att ett svartvitt kort ofta förmedlar att det känns sorgset m.m. I SO:n har vi fortsatt vårt arbete med medeltiden.

 

Utflykt

Fredagen den 1/6 ska vi träffa våra mailkompisar ifrån Akers Friskola i Åkersberga. De kommer att komma till oss i Norrtälje och vi ska bl.a. gå en stadsvandring. Detta innebär att barnen behöver ha med sig matsäck den dagen. Vill ni att jag ordnar lunch ifrån köket så maila mig senast måndagen 28/5 så ordnar jag det. Ordinarie skoltider gäller.

 

Skolavslutning

Tisdagen den 12/6 17.00 är det dags för skolavslutning. Höstterminens första dag är onsdagen den 22 augusti.

 

Läxor

Påminn gärna barnen om att de ska ta med sig sitt läsprotokoll på fredagar.

 

Trevlig helg!

//Jossan

Veckobrev v.20

Hej!

Ännu en vecka som har susat förbi och nu är det inte mycket kvar på denna termin. I onsdags hade vi en ”Skräpplockardag” och vad duktiga barnen var. Trots varmt väder så gjorde alla sitt allra bästa och vi fick ihop väldigt mycket skräp. Jag tror barnen (och vi vuxna!) var chockade över hur mycket skräp som ligger ute i naturen. Det blev en riktig tankeställare!

I SO:n har vi fortsatt med arbetet om medeltiden och har den här veckan pratat om helgon och heliga Birgitta. Vi har även pratat om Jeanne D’arc och hennes betydelse för historien. I svenska har vi fortsatt vårt arbete med ”Snögrottan” och vi har även arbetat med bildanalyser. I NO:n har vi idag haft en kunskapskontroll på arbetet ”Vatten och luft” och vi kommer nästa vecka att arbeta med programmering. I matematiken så började vi igår att arbeta med mil och kilometer.

 

Rockskolan live

onsdag 23/5 ska vi till Roslagsskolan för att se ”Rockskolan live”. Vi går strax efter 9.00 och är tillbaka vid 10.45.

 

Utflykt

Fredagen den 1/6 ska vi träffa våra mailkompisar ifrån Akers Friskola i Åkersberga. De kommer att komma till oss i Norrtälje och vi ska bl.a. gå en stadsvandring. Detta innebär att barnen behöver ha med sig matsäck den dagen. Vill ni att jag ordnar lunch ifrån köket så maila mig senast måndagen 28/5 så ordnar jag det. Ordinarie skoltider gäller.

 

Skolavslutning

Tisdagen den 12/6 17.00 är det dags för skolavslutning. Vi återkommer om vilken tid vi ska samlas innan skolavslutningen.

Höstterminens första dag är onsdagen den 22 augusti.

 

Läxor

Påminn gärna barnen om att de ska ta med sig sitt läsprotokoll på fredagar. Jag delade ut ett texthäfte i onsdags som handlade om digerdöden, det häftet ska vara läst tills på tisdag 22/5. Sammanfatta gärna texten muntligt tillsammans. Se även separat läxinlägg.

Vi har ju turen att ha väldigt skönt och varmt väder för tillfället, så skicka gärna med en vattenflaska eller en mugg så att barnen inte glömmer att dricka vatten.

Ha en härlig helg!

//Jossan

SO-läxa tills tisdag 22/5

I SO:n håller vi för tillfället på att läsa om medeltiden och på tisdag ska vi prata om digerdöden. Jag har idag delat ut ett texthäfte som jag vill att barnen ska ha läst tills på tisdag 22/5, så att de är förberedda inför lektionen. Sammanfatta gärna texten tillsammans hemma muntligt, då det är det vi ska göra på lektionen sedan. De får gärna använda texten att läsa som läsläxa, dock ska protokollet fyllas i som vanligt.

Bifogar texten här ifall det tappas bort.

Texthäfte digerdöden

 

 

Veckobrev v.18

Hej alla föräldrar och barn!

Det blir ett litet kort veckobrev den här veckan i och med en kort vecka. Blir samma sak nästa vecka, då vi är lediga torsdag och fredag.

 

Hela skolan rör sig

tisdag 8/5 kommer vi att bryta undervisningen på förmiddagen för att då är det dags för ”Hela skolan rör sig”. Samtliga årskurser kommer att vara indelade i tvärgrupper och kommer då utföra olika rörelseuppdrag utomhus. Tänk gärna kläder efter väder och att barnen ska ha kläder som de kan röra sig i. Vi kommer även att äta lunch utomhus, så håll tummarna för att vi får det soligt och skönt! 🙂

 

Skräpplockardag

Onsdagen den 16/5 kommer årskurs 4 och 5 ha en skräpplockardag tillsammans med Stellan, lärare på högstadiet. Vi kommer att få ett område tilldelat till oss där vi ska plocka skräp. Barnen behöver denna dag ha med sig stövlar/oömma skor och handskar. Vi äter lunch som vanligt i skolan.

 

Avslutning

Avslutningen äger rum tisdagen den 12/6 17.00. Sista skoldagen är således tisdagen den 12/6. Läsårsstart för läsåret 18/19 är onsdagen den 22 augusti.

 

Ny rektor

Nu är det klart vem som blir Grindskolans nya rektor till hösten. Michael Ericsson heter han och är idag en av rektorerna för Rodengymnasiet.

 

Läsläxa

Jag delade ut nya läsprotokoll idag. Nästa vecka ska läsprotokollet lämnas in på onsdag, i och med ledigheter torsdag/fredag. Hjälp gärna att påminna ditt barn om att fylla i läsprotokollet och sen att det ska lämnas in på fredagar.

 

Trevlig helg!

Hälsningar Jossan

Veckobrev v.17

Hej alla barn och föräldrar.

En sorglig vecka lämnar vi bakom oss och då syftar jag främst på beskedet att Anna kommer att byta skola till hösten. Jättetråkigt för oss, men vi glädjer oss åt Anna som får nya utmaningar.

Precis som Anna skrev i brevet så kommer vi att gå upp med en ersättare för Anna så fort rekryteringen är klar.

 

Sjukanmälan

Vi påminner om att sjukanmälan ska göras varje dag som ditt barn är borta. Är det så att du vet att ditt barn t.ex. är borta måndag tom onsdag, så meddela gärna det, men är du osäker på när ditt barn kommer tillbaka så vill vi gärna att ni hör av er varje dag. Sjukanmälan kan göras på telefon 0176/71083 innan klockan 8.00 eller per mail till mig.

 

Jag har även lagt ut ett separat inlägg om veckans glosor på hemsidan, glosorna är till fredag 4/5. Påminner även om läsläxan som är ifrån fredag till och med fredag.

 

Matematikläxa till fredag 4/5, tabellerna 8, 9 och 10.

 

På måndag 30/4 samt tisdag 1/5 är vi lediga.

 

Ha en härlig valborgsmässohelg!

Hälsningar Jossan

Engelskaläxa v.18

Här kommer glosorna som är till fredag 4/5 med hälsningar ifrån Titti.

Glosor vecka 18
birthday födelsedag
until tills
pencil blyertspenna
piece bit
the most important den viktigaste
right rätt
gear utrustning
knee pads knäskydd
myself själv
those de, dem
protect skydda
pocket money fickpengar
than än
what else vad annat, mer
fall over trilla, ramla
I´ll (I will) jag kommer att
thick tjock
gloves handskar
uncle morbror/farbror
aunt moster/faster
better bättre
spelling stavning

 

Veckobrev v.16

Hej alla föräldrar och barn!

Äntligen har vårvärmen kommit! Det har genererat mycket utelek, härligt! Barnen får gärna ta med sig en egen basketboll/fotboll, märk dock gärna upp bollen med barnets namn och klass. Med det varma vädret så ökar ju självklart behovet att dricka vatten hos barnen, vilket är jättebra. Skicka gärna med en mugg märkt med barnets namn som de kan ha i klassrummet.

Vilken härlig dag vi hade uppe på Sportcentrum igår. Glada barn, ett fantastiskt arrangemang av Norrtäljes schackklubb och strålande sol när vi gick hem. Vi blev så imponerade över era barn, trots att det kanske kändes lite läskigt att spela schack mot någon som man aldrig hade träffat förut så genomförde alla dagen med bravur. Så roligt! Extra roligt tyckte vissa att det var såklart att träffa kompisar ifrån andra skolor runt om i Norrtälje kommun.

I svenska har vi den här veckan fortsatt att läsa boken ”Snögrottan” och den har verkligen gjort succé. Barnen längtar till dess att vi ska läsa fortsättningen. Vi har även fortsatt att arbeta med våra faktatexter. I SO har vi haft en kunskapskontroll i ”Massmedia” och även parallellt påbörjat ett nytt arbetsområde i SO, medeltiden. I NO har vi arbetat med vattnets kretslopp. Anna kommer att dela ut en matematikläxa på onsdag nästa vecka, separat inlägg om den kommer.

 

Läxhjälp

Påminner även om att läxhjälpen är nu ändrad från torsdagar till onsdagar, 14.30-15.30. Barnen får gärna ha med sig ett mellanmål och äta det i klassrummet fram till dess att läxhjälpen börjar. De barn som är på fritids får gärna vara på fritids fram till dess att läxhjälpen börjar.

 

Läsläxa

Hjälp gärna ert barn med att komma ihåg läsläxan på fredagar. Ofta får jag höra att de har glömt läxan hemma eller att de har glömt att göra läxan, så nu ber jag om hjälp ifrån er föräldrar. Läsläxan är ifrån fredag-fredag.

 

Titti har idag skickat hem den senaste kunskapskontrollen som gjordes i engelska. Den ska skrivas på av en förälder och sen skickas tillbaka till skolan senast onsdag nästa vecka.

 

Hoppas ni får en härlig helg!

Hälsningar Jossan

Samsång

Om någon missat informationen men gärna vill vara med på samsången onsdag 25/4 i sportcentrum med konsert kl 18.00 och 19.30, går det bra att föräldrarna anmäler sina barn direkt till Ragnhild ragnhild@rimbokultur.se. Skriv barnets namn, skola och klass i anmälan.

/Helena(musiklärare)

Veckobrev v.15

Hej alla barn och föräldrar!

Vilken härlig vecka vi har haft, både i klassrummet och vädermässigt! Nu är det full fart ute på skolgården igen. En av fritidspedagogerna, Ullis, har rastaktiviteter en till två dagar i veckan, det spelas fotboll och king. Det märks verkligen att en varmare årstid är på ingång. Jag fick frågan idag om det var okej att ta med sig en egen boll till skolan, självfallet är det okej. Märk dock gärna bollen med barnets namn och klass.

I klassrummet har vi i SO arbetat vidare med massmedia-temat. Efter kunskapskontrollen som är på tisdag så kommer vi att sätta igång och arbeta med medeltiden. I NO har vi arbetat med vattnets kretslopp och i svenskan har vi börjat läsa en ny bok: ”Snögrottan”, jag presenterade den för eleverna igår och den fick ett väldigt bra mottagande. Vi har även påbörjat arbetet att skriva våra egna faktatexter.

I matematik jobbar barnen just nu med  geometri samt programmering. Denna vecka har fokus i geometri legat på enheterna millimeter, centimeter, decimeter och meter.  Under minst en matematiklektion i veckan kommer barnen att arbeta med programmering på olika sätt. Denna vecka blev det mönster samt att kunna skriva sitt namn utifrån nollor och ettor från en tabell som heter ASCII. Så småningom kommer de även att testa att programmera lättare spel.

Skapande skola

På onsdag kommer Skapande skola hit för att göra en aktivitet med barnen inom dans/nycirkus.

Schackfyran

Torsdagen den 19/4 är det dags för Schackfyran uppe på Sportcentrum. Vi kommer att gå direkt vid 8.15 och vara tillbaka på skolan vid 14.00. Barnen behöver ha matsäck med sig. Ifall ni vill lämna ert barn direkt på Sportcentrum så vill vi att de är där senast 9.00. Maila mig gärna senast onsdag eftermiddag och meddela detta i sådana fall. Skoldagen avslutas på Grindskolan.

Sjukanmälan

Vi påminner om att sjukanmälan ska göras varje dag som ditt barn är borta. Är det så att du vet att ditt barn t.ex. är borta måndag tom onsdag, så meddela gärna det, men är du osäker på när ditt barn kommer tillbaka så vill vi gärna att ni hör av er varje dag. Sjukanmälan kan göras på telefon 0176/71083 innan klockan 8.00 eller per mail till mig.

Läsläxan

Läsläxa till fredag. Påminner även om att läsprotokollet ska lämnas in varje fredag.

Kunskapskontroll i SO på tisdag. Se separat inlägg.

Till sist vill jag önska er en trevlig helg och jag vill passa på att säga att ni har fantastiska barn. Det är så roligt att få arbeta med dem!

Hälsningar Jossan

Sida 1 av 6

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén